top of page

Det är klart ni ska ha en Arkitektritad villa!

 

Ett eget husygge är en stor händelse i livet. Det är en rejäl investering, det tar tid, det är många knepiga val och det kan vara svårt att förstå hur det kommer att vara och kännas att bo där…

Drömmen om det arkitektritade huset kan tyvärr många gånger stanna här och osäkerheten gör att man väljer ett typhus i stället; man vet då vad man får och hur det kommer se ut och vad det kommer att kosta. Nästan…

För även om ett typhus kan se bra ut i katalogen blir en stor del av kostnaderna ändå otydliga, såsom anpassning till tomtens förutsättningar, grundläggning och anslutningar. Det är också alltför vanligt att många väljer fel hus till tomten: där dålig anpassning ger ineffektiva ytor och sämre upplevelser av utblickar, rum, samband och innehåll. Helt enkelt sådant som en arkitekt är expert på.

Så, om huset i stället anpassas till tomten och era behov får ni det där lilla extra som både gör att livet i huset blir större, platsen blir bättre och ni får fler kvaliteter för pengarna. Ni får ett personligt hus, vackert och precis som ni vill, men ni får också ett hus som ger gladare grannar och ett lyft för området som helhet.

Arkitektarvodet ligger oftast en bra bit under 10% av totalen för byggnaden. Fast arkitektarbetet är värdehöjande och betalar sig många gånger insatsen den dag huset skall säljas. Men det kommer ni nog aldrig vilja. För när husets placering, orientering, funktioner, ytor och material samspelar och optimeras, blir allt bättre och mer.

Vi har både idéer och verktyg för att ta processen vidare. Vårt jobb är att förstå både vad ni vill och behöver, och sedan se till att ni får det.

bottom of page